Skip to content

’Goud’ voor beste mobiele netwerk van Nederland

KPN is voor de vijfde keer op rij het beste en snelste mobiele netwerk van Nederland, ook met 5G. Dit blijkt uit nieuwe analyse van Ookla® over de tweede helft van 2022. KPN ontvangt speciale erkenning in de vorm van ‘Gouden’ speedtest awards, omdat het al sinds 2020 onafgebroken als beste scoort in deze test van de Nederlandse mobiele netwerken.

De afgelopen jaren vergeleek Ookla de gemiddelde prestaties van vele honderdduizenden gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Sinds 2020 wordt KPN als beste getest, al 5 meetperiodes op rij. Ook het afgelopen halfjaar hadden smartphonegebruikers op het mobiele netwerk van KPN de beste dekking en de hoogste up- en downloadsnelheden, met respectievelijk 126,07 Mbps en 18,54 Mbps. Ook het 5G-netwerk komt als beste uit de speedtest, met gemiddeld 183,22 Mbps down en 36,54 Mbps up.

“Dit is uiteraard fantastisch nieuws voor onze klanten, want zij kiezen voor KPN vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons mobiele netwerk. Hierdoor kan iedereen zorgeloos bellen, internetten, video’s streamen en genieten van diensten op de smartphone”, aldus Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en RvB-lid bij KPN. “In vrijwel alle belangrijke tests en benchmarks komen we als het beste uit de bus, ook in internationaal opzicht. Het laat zien dat de vernieuwing van ons mobiele netwerk goed is voor onze klanten. Bovendien dragen we hiermee bij aan de ambitie om van Nederland het best verbonden land ter wereld te maken.”

In aanloop naar de introductie van 5G is KPN zijn hele mobiele netwerk gaan vernieuwen. Inmiddels is van meer dan 5000 antenne opstelpunten, die zorgen voor mobiele dekking, de apparatuur vernieuwd. KPN nadert hiermee de afronding van deze grootschalige operatie, waarmee het modernste mobiele netwerk van Nederland met verreweg de grootste 5G-voetafdruk een feit is. Ook wereldwijd kwam het mobiele netwerk van KPN recent als beste uit de test. 

*Gebaseerd op analyse door Ookla® van Speedtest Intelligence® data voor Q3/Q4 2022, Q1–Q2 2022, Q3–Q4 2021, Q1-Q2 2021 en Q3-Q4 2020. Ookla trademarks gebruikt onder licentie en herdrukt met toestemming.

Bron: KPN