Skip to content

De voordelen van zakelijk glasvezel voor ondernemers

KPN breidt zijn glasvezelnetwerk steeds sneller uit. Zo kunnen meer en meer ondernemers gebruik maken van superstabiel en snel internet met KPN Zakelijk Glasvezel. Het zit er dik in dat ook jouw bedrijf binnenkort gebruik kan gaan maken van het snelle en betrouwbare netwerk van KPN Zakelijk Glasvezel.

Wat is glasvezel en wat heb ik eraan?
Een glasvezelkabel bestaat uit vezels van glas die zo dun zijn als een haar. Via die vezels wordt data verstuurd door middel van licht. Voordelen van internet via glasvezel: de verbinding is sneller dan via koper of coax.

Het netwerk is ook stabieler én symmetrisch, wat betekent dat je als ondernemer minder met downtime te maken krijgt terwijl je met dezelfde snelheid up- en download. Zeker als je hybride werkt zijn dat enorme voordelen: nooit meer haperende videomeetings bijvoorbeeld. Daarnaast is glasvezelinfrastructuur makkelijk schaalbaar, mocht je bedrijf snel groeien of juist een tandje moeten terugschroeven. En het is ook nog eens duurzamer.

Zeker als je met meerdere collega’s tegelijkertijd op kantoor werkt of juist veel grote bestanden moet verzenden en ontvangen zijn dat enorme voordelen. Ook is glasvezel makkelijk schaalbaar, mocht je bedrijf snel groeien of juist een tandje moeten terugschroeven. En het is ook nog eens duurzamer.

Is glasvezel duurder dan andere netwerken?
Nee. Een glasvezelabonnement is niet duurder of goedkoper dan een abonnement via andere netwerken zoals koper of coax. De prijs hangt af van het abonnement dat je uiteindelijk kiest.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden die het glasvezelnetwerk van KPN biedt, neem dan direct contact op met Barning op 071-4081234 of verkoop@barning.nl dan onderzoeken we samen met wat de mogelijkheden zijn en welk abonnement het beste bij je past.

Bron: KPN