skip to Main Content

De meerwaarde van Mobile Device Management in de praktijk

Ben je als organisatie actief bezig met mobiel werken? Dan kun je eigenlijk niet meer om Mobile Device Management (MDM) heen. MDM zorgt voor een sterke beveiliging van je device en data. Bovendien maken MDM-platformen het een stuk eenvoudiger om alle zakelijke devices in één keer te beheren. Veiligheid en functionaliteit zijn hierdoor gewaarborgd. Maar hoe werkt dat nu precies in de praktijk? Drie cases waarin het belang van MDM nog eens wordt aangetoond.

Veilig gebruik van openbare wifi 
Joep is accountmanager. Hij is voor zijn werk veel onderweg. Om zijn zakelijke databundel te sparen maakt hij weleens gebruik van gratis openbare wifi-netwerken, bijvoorbeeld in de trein en in koffietentjes. Om gebruik te maken van deze netwerken zijn geen inloggegevens nodig. Hierdoor kan iedereen zomaar inloggen op het netwerk. Kwaadwillenden kunnen met speciale apparaten deze netwerken uitlezen en inbreken op devices. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Via zijn MDM-oplossing heeft Joep echter een aparte en sterk beveiligde werkomgeving op zijn device aangemaakt. Zijn gevoelige bedrijfsdata zijn hierdoor sterk beveiligd tegen ongeoorloofde toegang.

De zaak van de gestolen smartphone 
Lieke gaat rechtstreeks vanuit haar werk naar de vrijdagmiddagborrel in de stad. Haar zakelijke smartphone ligt op de bar, want ze wil nog even bereikbaar blijven voor zakelijke relaties. Na een leuk gesprek met een van haar collega’s ziet ze tot haar schrik dat haar smartphone niet meer op z’n plek ligt. Een onverlaat is er in een onbewaakt ogenblik mee vandoor gegaan. Erg vervelend, maar gelukkig weet ze dat haar zakelijke data veilig zijn. Deze staan namelijk in een sterk beveiligde omgeving op haar smartphone waar alleen zij bij kan. Als extra veiligheidsmaatregel laat Lieke de smartphone van afstand locken door de IT-manager. Haar zakelijke gegevens zijn zo zelfs nog beter beveiligd.

Up-to-date binnen een handomdraai
Winston is IT-manager bij een bouwadviesbureau met 30 medewerkers. Iedere medewerker heeft een laptop en smartphone van de zaak. Een groot deel van hen is regelmatig buiten kantoor om bouwlocaties te inspecteren. Zij maken gebruik van kantoor-apps om direct hun bevindingen door te kunnen sturen. Om veiligheid en functionaliteit te waarborgen worden de applicaties regelmatig geüpdatet. Dankzij Mobile Device Management kan Winston alle zakelijke devices in één keer voorzien van de juiste updates. Zo hoeft niet ieder device apart te worden beheerd. En dat scheelt aanzienlijk in tijd en kosten.