Skip to content

Barning realiseert in recordtijd nieuw callcenter Coronalijn GGD Hollands Midden

In het Achmea-gebouw aan de Delleartweg in Leiden heeft Barning uit Rijnsburg binnen anderhalve week een nieuw callcenter gerealiseerd voor de Coronalijn van de GGD Hollands Midden. Barning is geen onbekende op dit gebied. Enkele maanden daarvoor werd aan de Vondellaan in Leiden door Barning al een tijdelijk callcenter gerealiseerd voor de Coronalijn. Thans wordt het callcenter verder uitgebreid.

Het callcenter aan de Vondellaan was met 13 werkplekken voor inkomend telefoonverkeer te klein geworden. Daarnaast ligt er op dit moment ook veel nadruk op het contactonderzoek dat uitgevoerd wordt door de GGD. Hiervoor moest de GGD ook beschikken over extra werkplekken voor uitgaand telefoonverkeer. In de afgelopen weken werd in hoog tempo door Barning een plan ontwikkeld waarmee de door de GGD gehuurde ruimte in het Achmea pand geschikt kon worden gemaakt als callcenter. Een technisch hoogstandje was nodig om het plan om te zetten in daden. Barning is specialist op het gebied van bereikbaarheid en heeft zich gespecialiseerd in het realiseren van hoogwaardige communicatie-oplossingen voor onder andere de sectoren openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing. Daarnaast is Barning uiteraard bekend in de regio als aanbieder van telecommunicatieoplossingen voor het MKB.

Met steun van een aantal samenwerkingspartners, de gebouwbeheerders van het Achmea pand en het team van de GGD werd het onmogelijke mogelijk. Trajecten waar normaal gesproken weken of soms zelfs maanden voor nodig zijn, werden nu gerealiseerd binnen een week. Telefoonlijnen werden aangelegd, via een glasvezelverbinding kwam breedband internet naar de locatie, honderden meters kabel werden er gelegd, netwerkapparatuur werd geïnstalleerd, een telefooncentrale werd geplaatst en geprogrammeerd, schermen werden opgehangen om alle activiteiten te monitoren in het callcenter en nog veel meer. En na iets meer dan een week kon een werkende locatie worden opgeleverd. Een indrukwekkende prestatie waar Barning met recht trots op mag zijn.

Een bezoek van Koning Willem Alexander aan de GGD in Leiden op donderdag 9 september 2020 benadrukte nogmaals het fantastische werk dat door de GGD wordt gedaan tijdens deze coronacrisis. Barning is trots dat zij hier een bijdrage aan heeft geleverd en op dit moment weer mag ondersteunen bij de uitbreidingen.